De Hart & nieren podcast

Boehringer Ingelheim
Aantal podcasts: 3
Totale duur: 1 uur en 32 minuten

Werkingsmechanisme UMCG GroningenSpecialistenSGLT2-remmersRichtlijnen RAAS-remmingPatiëntenpopulatiePatiëntPathofysiologieInternist-endocrinoloogHart en nierenESC-richtlijnenCardiorenale patiëntenBehandeling

Over De Hart & nieren podcast

Een serie podcasts waarin de cardiorenale interactie vanuit verschillende invalshoeken wordt besproken door zowel internist als de cardioloog. Hierbij komen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van richtlijnen en behandeling aan bod, evenals aandachtspunten en praktische tips bij de zorg voor deze patiënten.

Meest recente podcast

SGLT2-remmers bij kwetsbare ouderen
In deze podcast bespreken klinisch geriater dr. René Jansen (Noordwest Ziekenhuisgroep, Noord-Holland) en internist-vasculair geneeskundige dr. Sara-Joan Pinto-Sietsma (Amsterdam UMC, locatie AMC) de impact van SGLT2-remmers bij de oudere, kwetsbare patiënt. Zo gaan zij onder meer in op wat de kwetsbare oudere patiënt nu anders maakt dan de ‘gewone’ patiënt met hartfalen, diabetes mellitus en/of chronische nierziekte en wisselen ze van gedachten over welke rol SGLT2-remmers bij kwetsbare ouderen kunnen hebben. Ook komen de praktische toepassing en aandachtspunten bij het gebruik van SGLT2-remmers bij kwetsbare ouderen aan bod.
29 minuten
   

Eerder uitgebrachte podcasts van dit kanaal

De rol van de SGLT2-remmers in de klinische praktijk

De Hart & nieren podcast

28 minuten
   

SGLT2-remmers bij cardiorenale patiënten

De Hart & nieren podcast

34 minuten