Over AI for life
AI-innovaties manifesteren zich steeds nadrukkelijker in het dagelijks leven. Ze analyseren medische beelden, ze staan je te woord (chatbots), ze lezen en reageren op je emoties, ze filteren zinvolle informatie uit enorme databergen, ze besturen robots in de zorg… In deze serie podcasts 'AI for Life' vertellen top-experts over de laatste ontwikkelingen in AI, die ze hier en nu zelf vormgeven.
Meest recente podcast
Ep. 7 - Kan AI de microscoop van de patholoog vervangen?
Onderwerp van deze uitzending is, in goed Nederlands, computational pathology. Kunstmatige Intelligentie om de radioloog te ondersteunen kennen we natuurlijk al langer en begint steeds meer ingevoerd te raken in dagelijkse operationele processen. Denk aan software voor het scannen en analyseren van longscans voor het detecteren van kanker. Maar het gebruik van AI bij pathologie heeft een aantal extra uitdagingen. Zo zijn pathologen nog niet altijd gewend aan een digitale workflow, en gebruiken ze vaker een microscoop dan slimme software. Daarbij zijn kosten voor het invoeren van een digitale workflow hoog. Toch biedt AI grote mogelijkheden om de kwaliteit van weefselonderzoek te verbeteren en het proces efficiënter te maken. De sprekers in deze podcast hebben als doel om de komende jaren grote stappen te zetten in het invoeren en ondersteunen van de digitale workflow voor de patholoog.
We doen dat met:
Katrien Grünberg, hoofd afdeling pathology Radboudumc; Jeroen van der laak, onderzoeker computational pathology bij Radboudumc; en Patrick de Boer, mede-oprichter van patholyt, een startup op basis van de bij Radboudumc ontwikkelde kennis.
Eerder uitgebrachte podcasts van dit kanaal
Ep. 6 - Zelflerende algoritmes
AI for life
Ep. 5 - Wanneer is virtueel realistisch genoeg?
AI for life
Ep. 4 - AI, wordt een Parkinson patient daar beter van?
AI for life
Ep. 3 - AI en genetica
AI for life
Ep. 2 - Robots in de gezondheidszorg
AI for life
Ep. 1 - AI en medische beeldverwerking
AI for life